FAQ

Medence

Kör medencék előnye, hogy nincs külön támasztó láb. Szögletes és ovális medencéknél támasztó lábakat kell használni ami a medence méretén felül 40-50cm igényel oldalanként. Ezt kérem vegyék figyelembe a választott hely adottságai alapján. 
Valamikor csak papírszűrő létezett. Amennyiben hetente 1-2 alkalommal kitisztítja a betétet és havonta 1x kicseréli újra nem lesz probléma. Ha mégis úgy érzi kevés, vagy nincs ideje a karbantartásra, javasoljuk az Intex homokszűrőt.
Sóbontó készülék esetén sót kell tenni a medence vízébe. Sóbontó elvégzi a medence vizének a fertőtlenítését és algagátlását. Nincs szükség vegyszerek használatára.
Általában igen, de lehetnek problémák. Magas vastartalom esetén a vas kicsapódhat.
Intex medencék szezonális termékek. Téli károkra nincs garancia! Ezért a nyár végén a medencét le kell engedni és szárazon el kell csomagolni.
Teljesítményt tekintve nincs nagy különbség. Kvarchomok nem annyira homogén szemcse méret tekintetében ezért a kisebb szemcsék a medencébe kerülhetnek. Cseréje évente szükséges. Üveg töltet esetén 3 évig használható. Minkét esetben javasoljuk az első indításnál a víz ne a medencébe kerüljön. (kisebb szemcsék ne kerüljenek a medencébe)
Kisebb, közepesebb Intex medencék gégecső/tömlő átmérője 32mm. (szorító bilincs) A homokszűrő  nagyobb 38mm rendszert használ. Átalakítóval a probléma megoldható. De nem javasoljuk a 4000 liter/órás homokszűrőnél nagyobb homokszűrő vásárlását, 32mm átalakító esetén!  
A homokszűrő hatásfoga jobb és kevesebb karbantartás igényel. Ezért népszerűbb. A legtöbb intex medencénk már homokszűrővel van ellátva. Ha később cserélni szeretne ez nem okoz problémát.