Fémvázas medence típusok bemutatása

Fémvázas vagy csővázas medence típusok főbb jellemzői:


Intex fémvázas medence
 kínálatunk három fő kategóriába sorolható. A gyártó az eddigi tapasztalatai alapján állította össze a medence méreteket és felszereltségi szintjüket. Mindig szem előtt tartva a legjobb ár érték arányt.


Kisebb medencék (Intex fémvázas medence, PRISM FRAME) jellemzően kis gyerekek számára. A medence magassága általában 76cm. Vízszint 40-60cm között szabadon választható. A medencékhez a magasság miatt nem tartozik létra. Szűrőberendezés papírbetétes szűrő. Legkedveltebb méretek a 3m és 3,6m átmérőjű kör medencék. A medencéhez tetszés szerint vásárolhatóak további kiegészítők. Takarók, karbantartási anyagok. Papírszűrő betétet javasoljuk hetente legalább egyszer tisztítani havonta cserélni. Így biztosítható a szűrőberendezés folyamatos hatékonysága. 


Nagyobb medencéket (Intex fémvázas medence, PRISM FRAME) nagyobb gyerekeknek és családoknak ajánljuk. A medence magassága 1,2m a vízszint 80-110 cm között szabadon választható. Tartozékuk a létra, alátét takaró, medence takaró, külső papírbetétes szűrőberendezés. Legkedveltebb méret a 4,5m átmerőjű kör medence. A medencéhez tetszés szerint vásárolhatóak további kiegészítők. Szűrőberendezés betétjét javasoljuk a kis medencékhez hasonló módon rendszeresen tisztítani, havonta cserélni. Kényelmesebb és hatékonyabb homokszűrő vagy sóbontó készülék javasolt amennyiben kevesebb időt szeretne a medence karbantartásra szánni, illetve ha vegyszermentes vízkezelést részesíti előnyben. 


Prémium medencék (Intex Ultra XTR frame medence és Graphite medence) 1,2 és 1,3m magasságban kaphatóak különböző formában és méretben. Ami eltérés az előző kategóriához képest a medence vázszerkezete, mely sokkal masszívabb. A szűrőberendezés itt már általában homokszűrő mely hatásfokban kedvezőbb a papírbetétes típushoz képest. Anyagminőségben és felszereltségben magasabb kategóriát képviselnek ezek a medence szettek.


Rövid bemutató videó az Easy set, fémvázas és ultra vázas medencékről: